اگر به یاد داشته باشید چند وقت پیش در یکی از مطالب «شما بگویید» به موضوع خریدن یا نخریدنتلویزیون ۴K پرداخته بودیم. از آنجا که این موضوع با استقبال خوب شما همراه شد، تصمیم داریم در ادامه موارد دیگری را در مورد انتخاب تلویزیون به بحث و گفتوگو بگذاریم. این هفته قصد داریم در کنار شما به موضوع تلویزیونهای هوشمند بپردازیم. به بیان کوتاه تلویزیون هوشمند به تلویزیونهایی گفته میشود که قابلیت اتصال مستقیم به اینترنت را دارند و معمولا اپلیکیشنهای خاصی از جمله سرویسهای ویدیویی، مرورگر اینترنت، شبکههای اجتماعی و بازی روی آنها نصب و اجرا میشود. برخی معتقد هستند که تلویزیون هوشمند یک ضرورت است و از سوی دیگر عدهای اعتقاد دارند که قابلیتهای اضافی تلویزیونهای هوشمند ارزش پرداخت پول بیشتر را ندارد. عدهای پیشبینی میکنند که تلویزیونهای هوشمند در آینده منسوخ خواهند شد و برخی دیگر میگویند که قابلیتهای هوشمند در حال تبدیل شدن به یکی از ویژگیهای استاندارد در تلویزیونها هستند. پیشنهاد میکنیم برای این که بیشتر با موضوع بحث آشنا شوید، چند سطر آینده را هم با دیجیکالا مگ همراه باشید و در نهایت شما بگویید که تلویزیون هوشمند بخریم یا نه؟
در حقیقت ایدهی تولید تلویزیون هوشمند ایدهی بسیار خوبی بوده است. تلویزیونی که به شبکه متصل است و بدون نیاز به وسیلهای اضافی امکان دیدن ویدیوهای آنلاین، مرور اینترنت و استفاده از اپلیکیشنها را به شما خواهد داد. در واقع از لحاظ نظری چنین تلویزیونی میتواند میز شما را خلوتتر نگه دارد و در هزینهها هم صرفهجویی کند. ولی اگر بخواهیم صادق باشیم در عمل تا به حال تلویزیونهای هوشمند آنقدر که از اسم آنها انتظار داشتهایم خوب نبودهاند.
تولیدکنندگان مختلف از سیستمعاملهای مختلفی روی تلویزیونهای هوشمند خود استفاده میکنند. در بعضی موارد حتی نرمافزار تلویزیونهای هوشمند ارزانتر یک تولیدکننده با تلویزیونهای ردهبالاتر همان برند هم یکسان نیست. در مجموع معمولا تلویزیونهای هوشمند از نظر نرمافزار و رابط کاربری چندان خوب نیستند. رابط کاربری در اغلب آنها گیجکننده و پیچیده است. استفاده از قابلیتهای هوشمند معمولا از طریق ریموت و دکمههای روی صفحه انجام میشود که چندان کاربرپسند و راحت نیست. بر طبق نتایج برخی از تحقیقات تنها ۱۰ درصد از کاربران تلویزیونهای هوشمند از مرورگر تلویزیون خود استفاده میکنند. البته در مورد سرویسهای ویدیوی آنلاین نظیر نتفلیکس وضع متفاوت است. گرچه در دسترس نبودن این سرویسها یا سرویسهای محلی مشابه با کیفیت قابل قبول در ایران این مزیت را هم کم اثر میکند. اشکالات دیگری مانند کم بودن اپلیکیشنها و جذاب نبودن آنها، زود از رده خارج شدن به دلیل دریافت نکردن بهروزرسانیهای منظم، هنگ کردن، حضور تبلیغات در محتوا و حتی نقض شدن حریم شخصی هم از جمله نقدهایی است که معمولا به تلویزیونهای هوشمند وارد میشود.
با این حال تلویزیونهای هوشمند محاسنی هم دارند. یکی از محاسن اغلب تلویزیونهای هوشمند امکان نمایش محتوای گوشیهای هوشمند یا تبلتها (فایل تصاویر، موسیقی و فیلم یا محتوای صفحهنمایش) روی صفحه بزرگ تلویزیون به صورت بیسیم و از طریق شبکهی Wi-Fi است. البته برای این کار هم میتوان از دانگلهایی مانند کرومکست یا ایزیکست و ستاپباکسهایی مانند اپل TV استفاده کرد. اغلبستاپباکسها علاوه بر سرویسهای ویدیویی آنلاین اجازهی دسترسی به اپلیکیشنها را هم به شما میدهند و معمولا نرمافزار و رابط کاربری آنها هم بهتر است. حتی کنسولهای بازی مانند پلیاستیشن وXbox هم امکان دسترسی به سرویسهای ویدیو و موسیقی آنلاین را دارند. در نهایت با توجه به این کهگوشی هوشمند تمام کارهای یک تلویزیون هوشمند را به شکل حتی بهتری انجام میدهد، میتوان گفت که با ترکیب یک گوشی هوشمند و یک دانگل مانند کرومکست یا ایزیکست میتوان هر تلویزیونی را هوشمند کرد.
شاید بتوان این گونه نتیجه گرفت که بهتر است به جای خریدن یک تلویزیون هوشمند، یک تلویزیون ارزانتر بخریم و مابقی پولمان را به خرید یک دانگل یا ستاپباکس اختصاص دهیم. ولی به نظر میرسد این نتیجهگیری در عمل چندان درست از آب در نیاید. چرا که معمولا تلویزیونهای هوشمند همانهایی هستند که پردازش تصویر و صدای بهتر و قابلیتهای اضافی دیگری نظیر ورودیهای USB و HDMI بیشتری دارند. در واقع به سختی میتوان یک تلویزیون غیرهوشمند پیدا کرد که از نظر کیفیت تصویر و سایر امکانات برابر با یک مدل هوشمند باشد. پس در واقع شما برای پول بیشتری که میپردازید چیزی فراتر از قابلیتهای هوشمند دریافت میکنید.
نظر شما چیست؟ آیا قابلیتهای تلویزیونهای هوشمند به نظر شما مفید است؟ اگر تلویزیون هوشمند دارید از کدام قابلیتهای آن بیشتر استفاده میکنید؟ آیا هوشمند بودن باید یکی از ملاکهای اصلی در خرید تلویزیون باشد؟ نظرات و تجربههای خود را در این زمینه با ما و سایر مخاطبان دیجیکالا مگ در میان بگذارید.
Summary
Reviewer
مجید رضا قنبریان
Review Date
Reviewed Item
تلویزیون هوشمند بخریم یا نه؟
Author Rating